[Thinking out loud EP. 2] Tijd nemen voor je lief(ste)

Ik ben gisterenochtend vroeg terug gekomen vanuit Nederland, en heb specifiek de vroege vlucht gepakt omdat ik dan op tijd terug ben voor de “date-day” met mijn vrouw.

Significant detail… Ik sliep op Rotterdam Airport en om 4 uur ’s nachts ging het brandalarm af en werden we geëvacueerd uit het hotel. Dat was een lekkere wake-up call. Haha

(Uiteindelijk niks aan de hand)

Wat een date-day is? Ik vertel het hieronder in de video die ik samen met Nathalia opnam gisteren:

Met 3 kinderen hebben (4,3,1) we weinig tijd voor elkaar. Het is normaal dat de kinderen alle tijd en aandacht opslokken. Het is zelfs leuk. Maar 1,5 jaar geleden merkten Nathalia en ik dat we eigenlijk weinig tijd voor elkaar hadden, en dat we een beetje “langs elkaar heen leefden”.

Ken je dat gevoel?

Een vast moment waarin je je relatie verder uitdiept, goed communiceert, intieme momenten creëert is nu een centraal ankerpunt van de week. De vrijdagmiddag.

Het lijkt simpel. Maar heb jij zo’n moment?

Natuurlijk vind ik het jammer dat ik donderdag met Valentijn niet thuis was, maar daarentegen maken wij van elke vrijdagmiddag een Valentijnsdag en hebben we tijd voor elkaar. Om elkaar te zien, aandacht te geven, te luisteren en elkaar de waardering te geven.

Wanneer je jonge kinderen hebt is dit nodig. Maar heel eerlijk, ik denk dat het net zo nodig is wanneer je geen kinderen hebt. Want wanneer neem jij nou écht tijd voor je partner en diep je je relatie uit?

Ik ben heel benieuwd of jij een soortgelijk ritueel hebt met je partner.

Hoe denk je hierover? Laat het mij / ons weten door een reactie te geven op deze video.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo / Keto Recepten in je Mailbox

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in (en je ontvangt tevens ons gratis Keto Weekmenu).

7 reacties Plaats reactie

 1. Beste Mitchell,
  Erg blij ben ik met de recepten die ik van je krijg om diabetes om te keren. Ik haal mijn allergieproducten er uit en zie mijn bloedsuiker suiker dalen. Af en toe zelfs 6,4
  Mijn gewicht is in 19 jaar tijd met 21kg gedaald tot 65kg.
  Groetjes van Francien

  Beantwoorden
 2. He Mitch en Nathalia.

  Leuk en mooi dat je dit deelt. Velen zulken je voorbeeld volgen, hoop ik voor de mensheid.

  In deze nieuwe tijd gaat t vooral om t zoeken naar EENHEID, VERBINDING en LIEFDE. Ga zo door.

  Wij zijn in onze verkeringstijd ooit begonnen met -op onverwachte momenten-, kleine ? presentjes meer te leggen. Bv. in bed, tegen de rand van je kussen aan. Knal je in bed en … hup verrassing.

  Goede gewoonte: om en om: ‘Wat kan ik vandaag doen om jou blij ? te maken?’

  Ook: In de luchtrommel een lief? briefje op de laag boter met lieve tekst.
  Hap hap en … kraak kraak …
  Natuurlijk willen de collega’s dan weten ? WAT er staat.

  Ik heb ooit ns … (mijn vriend appte dat er ff weinig drukte was) … op lome saaie dag dat hij wel, en ik niet niet werkte … een smoes verzonnen zodat mijn man naar huis zou komen … eenmaal thuis … 3x raden … ?

  En elke dag op een andere manier zeggen dat de ander belangrijk ❤️ voor je is.

  Beantwoorden
  • Dank je Monique, wat leuk dat je er een verrassings element in brengt. Dat is iets wat wij nog wat meer kunnen doen. Bij ons is het gewoon steevast de vrijdagmiddag dat we voor elkaar de tijd nemen. Voor ons betekent dat ook gewoon, JIJ bent belangrijk voor mij. En hoe “druk” we het ook hebben, de tijd samen is belangrijk.

   Beantwoorden
 3. Hallo Mitchel,
  Wat leuk dat je dit deelt en het is echt een intiem momentje waarin je ons betrekt. Leuk om Nathalia ook een keer ‘live’ te zien. Als je het over haar hebt in je mails, spreek je altijd zo mooi, respectvol en liefdevol over haar.

  Mijn man en ik hebben regelmatig ook een date. Zo noemen we dat ook naar de buitenwereld toe, als er iemand op die dag of avond wil afspreken met een van ons. Dan is het: “nee, sorry, ik heb een date….”
  In het begin schrokken mensen daarvan en dachten natuurlijk ‘een date met een ander’???!!!
  Nee…..een date met m’n eigen man!
  ha ha
  Geweldig!
  Tijd voor elkaar maken is het aller belangrijkste en ook je kinderen leren dat het goed en waardevol is, dat papa en mama tijd voor zichzelf en elkaar maken.
  Ik wens jullie alle liefde en geluk toe, mooi stel!
  Liefs,
  Astrid Bruurmijn

  Beantwoorden
  • Voor de kids is het belangrijk dat ze het zien, en daarnaast merk je ook dat je zoveel energie uit de momenten samen kunt halen, die je weer terug in je kinderen kunt stoppen. Om ze weer onverdeelde aandacht te geven, omdat er ook een “uit” knop is voor ons. Omdat wij homeschooling doen is die knop er voor ons een stuk minder.

   Beantwoorden
 4. Super hetgeen jullie in de video laten zien ; positief naar velen toe en het heeft een kick om tijd te spenderen op een leuke manier in je relatie en naar je gezin toe.
  Onze huidige maatschappij die gericht is op individualisme heeft dit nodig te zien hoe belangrijk het is in communicatie met elkaar omgaan en dat vraagt voor velen inzet en moeite.
  Niet alleen voeding is belangrijk om gezond en gelukkig te zijn !

  grtjs

  Beantwoorden
 5. Leuk om jullie beide eens te zien, en groot gelijk heb je. Hier is het op zondag, voormiddag wat bijpraten, namiddag familiebezoek en vanaf 17.OO, tijd voor ons beide, niemand moet ons komen storen en de meeste weten dit ook wel, en dan héél bewust 4x per jaar een week naar Grand Canaria, is ook allemaal echt nodig, hier steeds heel druk bezig, ik werk in de dag, hij met de nacht, dus heel weinig tijd om samen door te kunnen brengen, dus ook als het weer het toe laat, beide gaan toeren met de Harley, zalig, doe zo verder met al wat je doet, succes, groetjes uit Belgie

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest