[Thinking out loud EP. 3] Mijn Missie

Zoals je weet zijn al mijn “Thinking Out Load” video’s unscripted. En de video van vandaag laat dat maar weer eens zien. Hij gaat over een onderwerp waar ik veel passie voor heb – ondernemen – maar dit is tevens ook een onderwerp waar ik de afgelopen jaar “mixed feelings” over heb gehad.

Want… Waarom doe je wat je doet?

Waarom werk je? Behalve… “Ik moet toch geld verdienen..”

Want vooral de laatste jaren heb ik heb gemerkt dat dit niet meer het belangrijkste is van het ondernemen binnen mijn leven.

Met mijn 35 ben ik nog een relatief jonkie, maar eigenlijk vanaf mijn 15e ben ik al in de weer met het internet en websites bouwen. Destijds trok ik mezelf in de zomer gewoon terug achter de computer omdat ik liever niet naar het zwembad ging omdat ik mij schaamde voor mijn lichaam…

Vanaf mijn 21e ben ik gaan ondernemen en begon ik mijn eerste webwinkel in eiwitpoeder. Binnen enkele jaren werd deze enorm succesvol (mede door het dr. Frank dieet destijds die het gebruik van eiwitpoeder stimuleerde in paginagrote advertenties in de Telegraaf).

Op mijn 26e had ik meer geld te spenderen dan ik wist wat ik ermee moest doen en gebruikte ik ondernemen en mijn “succes” als tool om de onzekerheid te maskeren.

Dat was ook letterlijk wat ik deed. Ik zette een masker op, en liet mensen een persoon zien die ik diep van binnen niet was. Een pleaser (vanuit mijn onzekerheid), ik wilde dat iedereen mij leuk en aardig vond, maar daarnaast wilde ik ook laten zien dat ik het “gemaakt” had.

Voor korte periode dacht ik ook daadwerkelijk dat ik het gemaakt had.

Mijn leven bestond uit ondernemen, omzet creëren, winst maken en reizen.

Tijdens een reis in de VS (California) kwam Paleo op mijn pad, en dit gaf een 180 graden switch aan mijn leven en business.

Ik zag in dat de eiwitpoeder die ik verkocht en een eiwitdieet niet dé manier was voor een gezond leven, en ik moest een keuze maken voor mijn business.

Of verder gaan met de verkoop van iets waar ik niet meer achter stond namelijk eiwitpoeder (maar wat mij mijn comfortabele leventje gaf) …

… of een nieuwe weg in slaan en Paleo aan de man proberen te brengen in Nederland zonder dat ik wist waar dat me heen zou brengen.

Ik besloot het laatste.

Mijn hart wist altijd al dat business niet alleen ging om omzet en winst. Business is het vervullen van behoeften en waarde leveren aan diegene die kiezen om jouw pad te volgen door de aanschaf van een product.

Ik moest Paleo aan mijn klanten van de eiwitpoeder webwinkel laten zien, ook al betekende dat een soort van het einde van die business. Waar een deur dicht gaat, opent een andere zich.

Mijn bedrijf is een extensie (of spiegel) van wie ik ben als persoon.

Het is een manifestatie van een missie.

Omdat ik op ben gegroeid met zoveel onzekerheid over mijn lichaam, en ik erachter ben gekomen dat je met ALLEEN voeding dit kunt veranderen, is mijn missie om mensen hiervan bewust te maken.

Als bijproduct heb ik gezien dat wanneer je goed voor je lichaam zorgt (het de juiste voeding geeft) dat dit positief doorwerkt op de rest van je leven. Omdat je meer van jezelf gaat houden, kun je meer van anderen houden, kun je meer liefde geven en ontvangen. Zorg je beter voor de wereld.

Ik weet dat ik het in mij heb om wereldwijd een verandering te maken, en de mealplanner is het “voertuig” waarmee we dit kunnen doen.

Daar spring ik elke dag vol energie mijn bed voor uit.

Alles staat in dienst om dat te bouwen. Om dat (terug) te geven aan deze wereld. Want inmiddels heb ik al zoveel mogen ontvangen…

?❤️?
Mitch

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo / Keto Recepten in je Mailbox

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in (en je ontvangt tevens ons gratis Keto Weekmenu).

1 reactie Plaats reactie

  1. Heerlijk lijkt me dat… iets doen vanuit je hart… gewoon lekker doorgaan Mitch, je passie spat er van af

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest