[Thinking out loud EP. 1] Zou jij dit doen?

De allereerste aflevering van “Thinking out loud”, een soort van VLOG waarin ik andere dingen dan gezondheid wil gaan bespreken (waar ik natuurlijk om bekend sta) en dieper in andere onderwerpen wil duiken uit ons dagelijks leven, in de hoop dat het jou inspireert en aan het denken zet.

De afleveringen gaan natuurlijk over ons gezin, en over wat ons bezighoudt, maar mijn hoop is dat jij er iets mee kunt binnen je eigen leven.

EP 1: Zou Jij een Vreemd Gezin in Huis Nemen?

Op maandag 4 Februari kwamen ze bij ons in huis. De familie Conrad uit Denemarken.

Afgelopen jaar reisden ze in een omgebouwde Amerikaanse schoolbus door Europa heen.

Een open-minded spiritueel gezin van man/vrouw en 4 kids.

Je ziet op de foto slechts 3 kinderen, omdat de oudste dochter het huis (of moet ik zeggen, de bus) al uit is. Deze dochter verblijft nu met haar vriend in Gran Canaria en daarom wilde de Conrad-familie naar dit eiland toekomen.

Hun bus was te groot voor de ferry van het vaste land van Spanje, en dus namen ze het vliegtuig en waren ze op zoek naar een appartement voor een maand.

Ze plaatsten hun oproep in de besloten Facebook groep voor “Homeschooling & Unschooling in Gran Canaria” waar Nathalia lid van is.

We hebben besloten om onze kinderen thuis te scholen, en het is altijd leuk om met andere gezinnen in contact te komen.

Ze vroegen tips naar het huren van een appartement, maar mijn vrouw Nathalia had zoiets van…

… laten we deze familie gewoon in huis nemen!

Haar idee is dat ze al veel verder zijn in homeschooling dan wij (onze kinderen zijn 4,3 en 1 en hoeven officieel nog niet eens naar school) en dat we er veel van kunnen leren.

Ook is het gewoon exciting om nieuwe dingen te doen.

Dus ik stemde in, en nu wonen we met z’n tienen in ons huis! Zou jij dat doen?

Waarom wel, waarom niet?

Sinds onze komst naar Gran Canaria heb ik persoonlijk veel “inner-work” kunnen doen en hoewel ik altijd open-minded ben geweest is er afgelopen maanden echt een shift ontstaan.

Ik heb behoefte aan meer connectie, met de natuur en met mensen die dezelfde waarden en normen hebben als ik.

Afgelopen maanden heb ik random dingen gedaan zoals de familie van onze nanny overgehaald uit Honduras, maar ook ruim ik dagelijks rommel op van anderen op het strand, in de zee of in de bossen om zomaar iets te noemen. Ik mediteer, doe aan yoga (shoot me, had echt nooit gedacht dat ik dat zou doen) en ben langzamerhand mijn ego op de 2e plek aan het zetten.

Dingen doen voor een ander, zonder hier iets voor terug te verwachten… Hoort bij deze shift.

?❤️?

Mitch

PS: Wist je dat, thinking out loud (van Ed Sheeran) het liedje was dat Nathalia en ik hadden uitgekozen voor onze bruiloft om op te komen? Iedere keer als ik het liedje hoor pink ik een traantje weg.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo / Keto Recepten in je Mailbox

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in (en je ontvangt tevens ons gratis Keto Weekmenu).

14 reacties Plaats reactie

 1. Leuke video. Ik ben heel benieuwd hoe jullie maand samen zal verlopen. Lijkt me alleen te kunnen als je een beetje op de zelfde golflengte zit. Veel plezier met elkaar.

  Beantwoorden
 2. Je vraag is, zou jij het doen? Jazeker! Gelijkgestemden waar wederzijds ongetwijfeld leerzame momenten zullen zijn in alle opzichten. Dit wordt vast een boeiende maand. Kijk uit naar het vervolg.
  Veel moois met elkaar?

  Beantwoorden
 3. Zeker,maar je moet echt wel op dezelfde golflengte zitten en je ego’s opzij kunnen zetten zonder echter je assertiviteiten los te laten, maar als dat vervuld is betekent het een verrijking voor iedereen!

  Beantwoorden
 4. Egocentriciteit op de back burner, ja.
  Alleen een goed gebalanceerde volwassen persoonlijkheid kan sociaal integrerende relaties maken.
  Dat lijkt me ook de reden dat je zo’n succesvol bedrijf hebt uitgebouwd en nu is het weer tijd om je leven te verbreden en verdiepen in andere richtingen.

  Ik geloof niet in het fabeltje van hoe minder ik en hoe meer wij maakt de wereld beter en mooier.

  Beantwoorden
 5. Een fantastisch idee. Wij hadden een paar jaar geleden ons huis opengesteld voor religieuzen uit Afrika die hier in Brussel studeerden. Het was een heerlijke tijd. Intussen is de school van Brussel naar Namen verhuisd en de studenten ook. Er is één gebleven die deeltijds in Metz en deeltijds in Brussel is. We hebben veel Afrikaanse zusters in onze congregatie; maar anderen leren kennen verruimt je horizon en verrijkt je.
  Dus succes en benieuwd naar volgende volg’s

  Beantwoorden
 6. Hoi Mitch ik vind het top dat jullie dit doen het wordt dan eigenlijk een soort comune ik zou hier zelf niet voor kiezen hou erg van zo nu en dan van mijn vrijheid groetjes Ria

  Beantwoorden
  • Ik heb vaak mensen even tijdelijk onderdak geboden. Ik geloof in de kracht van geven en delen. Soms was dat een verrijking, soms werd er misbruik gemaakt. Dan zei ik sorry het is tijd om verder te kijken. Maar ik begrijp wel dat niet iedereen daar op zit te wachten.

   Beantwoorden
 7. Leuke vlog en ik zal het blijven volgen. Zou ik het ook doen?
  Als ik er de ruimte voor zou hebben wel. Ik vind enige privacy nl wel belangrijk. Maar verder lijkt het me wel gezellig en leerzaam en een maand is nog te overzien.
  Ik ben benieuwd naar jullie ervaring, veel succes!

  Beantwoorden
 8. Thinking out loud is een van mijn favoriete nummers. Ik geloof ook in geven en delen zonder er iets voor terug te krijgen.Tegenwoordig is dat niet meer normaal. Toen ik net samenwoonde met mijn vriend, hebben we mijn voormalige buurjongen tijdelijk onderdak geboden. Dus als ik de ruimte zou hebben, zou ik dat gezin ook in huis nemen. Je kan elkaar helpen en van elkaar leren en de kinderen kunnen met elkaar spelen.
  Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen en blijf je zeker volgen.

  Beantwoorden
 9. Ik vind het geweldig dat jullie dit doen. Als ons huis groter zou zijn, zou ik dit zeker overwegen. Een vriendin van mij runt momenteel een camping en verhuurt 2 gites in Frankrijk. Als ze de gepensioneerde leeftijd bereiken, willen ze daar met meerdere mensen gaan wonen, waar ook de ruimte voor is. Zelf overweeg ik ook om mij op een gegeven moment bij een woongroep aan te sluiten, waarbij je elkaar kunt helpen en bijstaan.

  Beantwoorden
 10. Haaa die Mitchel,
  Als het normaal is doen we t niet.. als het niet normaal is doen we t wel… geweldige stelling 😉
  In de huidige maatschappij is dit zeker niet normaal… (en je hebt gelijk.. .DUS JUIST hartstikke leuk om te doen 😉 ) maar ik “mijn denkwereld” is dit super super tof!! Ik weet zeker dat dit een grandioze ervaring is geweest (ben hier via je 4e Thinking Out Loud gekomen, liep wat achter in mn mails) en voor alle kids die dit meemaken, is het he-le-maal een super ervaring!! Omgaan met elkaar zoals het ooit allemaal eens bedoeld was…
  Ga snel je tweede, derde en vierde vlog kijken!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest