[Thinking out loud EP. 5] Is Tijd een Illusie?!

Sinds ik in Oktober 2017 kennis heb gemaakt met het “tijd is een illusie” concept heb ik veel (positieve) verandering gezien in mijn leven.

Ik ben nog niet zo enorm goed in het uitleggen van het concept, en heb het natuurlijk ook niet zelf verzonnen. Mijn mentor en vriend Jesse Elder is met dit concept van “timepiercing” gekomen en heeft er afgelopen jaar in 2018 veel reactie op gekregen. Ik zal mijn best doen om het uit te leggen in onderstaande video:

En zal onderaan dit artikel een link plaatsen naar zijn video over dit concept (die een stuk beter is als de mijne). LoL

We leven in een multidimensionale realiteit, waarvan we nog niet eens de helft weten.

Wat als er miljoenen versies van jou tegelijkertijd leven?

Wat als jouw “visualisatie” naar de toekomst toe een herinnering is van een andere versie van jezelf die hetgeen jij wilt bereiken al bereikt heeft?

Zijn verleden en toekomst wel echt een realiteit? Want het verleden is er alleen maar in je gedachten wanneer je er NU aan denkt, en bestaat alleen in je hoofd.

De toekomst idem dito.

Het verleden herleven is eigenlijk precies hetzelfde als visualiseren, alleen mensen hebben het idee dat het verleden “echt” is. Omdat ze ervaringen hebben gehad die blijkbaar heel echt hebben aangevoeld.

Maar heb je soms ook niet dat gevoel met de “toekomst”?

Ik heb dat nu bijvoorbeeld met het bouwen van de maaltijdplanning applicatie. Mijn gevoel zegt dat het allemaal al gedaan is. Dat er al miljoenen mensen ons platform gebruiken.

Maar dat het NU in deze “werkelijkheid” nog even fysiek gemaakt moet worden.

De manier waarop ik “tijd” kan gebruiken, is dat ik een link kan leggen met een versie van mijzelf die onze maaltijdplanning applicatie al fysiek heeft gezien met miljoenen mensen die hem gebruiken. En ik vraag hem (die versie van mezelf) welke acties er ondernomen werden om daar te komen.

Dit geeft mij ENORM veel steun, en stuurt mijn intuïtie en onderbuikgevoel altijd de juiste kant op.

Ik doe dit via een meditatie, en door gewoon mijn gevoel te volgen.

Een reactie op de laatste Thinking Out Loud – EP4 was.. “zeg Mitch , is er iets wat jij en Nathalia NIET durven ?!”

Mijn antwoord is… Nee.

Alles komt goed. En ik kan het mezelf vragen.

Vaak weet je wel wat de juiste stap is, en weet je vaak zelf ook wel waar je afscheid van moet nemen. Je moet het alleen gewoon doen.

Je verandert je leven alleen maar door actie te ondernemen, anders wordt die betere versie van jezelf nooit een realiteit, maar blijft het altijd een visualisatie.

Anyway… Te heftig?

Let me know.

?❤️?
Mitch

PS: Hierbij de video van Jesse, die het op zijn manier (zoveel beter) uitlegt.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo / Keto Recepten in je Mailbox

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in (en je ontvangt tevens ons gratis Keto Weekmenu).

4 reacties Plaats reactie

 1. Hallo Mitch, wat een heerlijke bewustzijnsverruimende blog! Ik ben er blij mee, materie waar ik dagelijks in zit en mee werk. #Kwamtumfysica waar alles met elkaar in verbinding is doordat alles uit licht en informatie bestaat. Wat een verademing om deze flow te zien?
  Spiritueel? Zijn we dat dan niet allemaal? De Spirit zit in ons? Heerlijk om hierover ‘te bomen’, ik kijk ernaar uit. Tot horens of ziens! Toi toi toi Joan

  Beantwoorden
 2. Geweldig onderwerp om over na te denken. Dank voor het aangeven hiervan. Inderdaad heeft iedereen herinneringen van toen, het bewust leven van nu en de toekomst waarnaar je alleen maar kunt gissen, die 3 gegevens spelen zich af in je gedachtengangen van NU!
  Interessant om verder over na te denken wat de waarde is van dit alles, zeker om uit te maken hoezeer het verleden ( ziekte, verlies van mensen waar je om gaf, ervaringen ed.) ahw van betekenis zijn nu, je beïnvloed hebben of je nu nog beïnvloeden, waardoor je bent wie je bent. Ik ga er zeker mee aan de slag. Voor NU veel dank voor dit onderwerp, zeker de moeite waard om het te overdenken. Kusss, Mayke. ?????

  Beantwoorden
 3. Heerlijk om jouw visie hierop te horen, Mitchel! Op jouw manier uitgelegd geeft het toch ook weer meerwaarde aan wat ik al weet en geloof. En jouw verhaal maakt het nog concreter voor mij. De Nieuwe Aarde van Eckhart Tolle is jarenlang een soort van bijbel voor me geweest. Dankjewel voor het delen van waar jij mee bezig bent! X, Angelique

  Beantwoorden
 4. Hallo Mitch,
  Ik vind dit een heel interessante materie. Het geeft een heel nieuwe kijk op je leven.
  Graag zou ik hierover meer leren, praten, lezen en kijken!
  Ik kijk uit naar meer!
  Lieve groet,
  Marie-José

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel

Deel dit artikel op social media met vrienden!