[Thinking out loud EP. 6] Hoeveel Negativiteit Laat Je Toe In Je Leven?

Deze video heb ik opgenomen ongeveer 1,5 uur na een (klein) ongelukje met mijn auto.

Het leek me een goed voorbeeld voor iets dat (wanneer je het toepast) je leven een ENORME positieve wending kan geven.

En dat is… Verwijder de drama uit je leven.

Al ruim 10 jaar geleden ben ik gestopt met het volgen van het nieuws. Ik stem niet, en maak me hier niet druk om. Ik ga alleen met mensen om die me energie geven, en verwijder alle negatieve stoorzenders uit mijn leven.

Zo ook de meneer waar ik een zachte botsing mee heb gemaakt waarover ik vertel in de video.

Er was NIKS te zien op zijn auto, en hoewel ik mee wilde werken, met mijn verzekeringspapieren aan het zwaaien was… het netjes wilde oplossen…

… kwam er alleen maar onbeschofte taal uit zijn mond, en was er geen sprake van dat er ook maar iets nuttigs uit de situatie zou komen als ik zou blijven wachten…

Dus terwijl hij druk naar achteren liep naar de auto’s die aan toeteren waren omdat ze er langs wilden, en hij heftig met zijn handen omhoog aan het zwaaien was… Stapten ik en mijn personal trainer in de auto, en reden weg.

Het ging bij deze persoon niet om MIJ, het ging niet om de botsing, er was geen schade.

En ik merkte op dat deze meneer mij wilde betrekken in zijn dramatische energie.

Sorry, ik laat dat niet toe.

Ik voel voor hem… dat zeker. Ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheid.

Maar soms moet je zeggen. STOP.

Tot hier en niet verder. Je grens aangeven.

Laat andere mensen geen controle krijgen over jouw leven en emotie, het is nonsens.

Wat is jouw kijk hierop?

?❤️?
Mitch

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo / Keto Recepten in je Mailbox

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in (en je ontvangt tevens ons gratis Keto Weekmenu).

17 reacties Plaats reactie

 1. Ik heb een paar weken geleden hetzelfde meegemaakt.

  Ik wilde linksaf, ik had voorrang.
  De automobilist in de straat van links stond midden op straat.
  Ik kon er niet langs maar had zoiets van : Ga jij maar terug, ik heb voorrang!
  Maar ja. Er zaten 2 opgefokte standjes in die auto. Ze maakten wilde bewegingen met hun armen zovan : Achteruit stomme trut!
  Ze begonnen te duwen met hun auto. Ik dacht ok ok OK ik ga wel terugdan stelletje….

  Ondertussen was er iemand met oud autootje schuin achter rechts van mij gaan staan midden op de doorgaande weg . Ze kon gewoon doorrijden maar durfde niet omdat ze zwanger is en bang was ivm mijn achteruitrijlichten dat ik achteruit zou rijden in haar zijdeur bij haar buik

  Ik heb haar niet gezien. Ik keek wel achteruit en naar links en recht maar kon haar niet zien achter mij

  Ik botste tegen haar deur op een plekje zodat de deur kon niet meer open kan.

  We vonden beiden dat de nare jongens schuld waren maar die reden snel weg!

  De zwangere dame heeft direct bij een garage navraag gedaan wat t zou kosten en t zou 900 euro zijn. De deur was op t puntje waar hij geraakt is teruggebogen (gratis) zodat ie weer open en dicht kon. Het was een oud autootje .

  Ze wilde graag die 900 Euro. Dus beide het schadeformulier ingevuld.
  Ik ging ervan uit dat die opgefokte jongens de schuld waren.
  Helaas. Het bleek mijn schuld te zijn. Ik had niet achteruit mogen rijden.
  Volgende keer moest ik gewoon blijven staan.

  En de ander terug laten gaan.

  Mooie les voor mij die altijd anderen altijd vooruit wil helpen , en geen schuld wil hebben dat ik om Geen schuld te krijgen : “De ander Achteruit moet laten gaan” !

  Beantwoorden
 2. Hoi Mitch,

  Je hebt helemaal gelijk! Ik zou hetzelfde gedaan hebben. Momenteel zit ik in een soortgelijke situatie maar dat heeft wel met familie te maken. Ik ga daar niet over uitwijden maar ik moet nu ook iemand een halt toeroepen want dit gaat ten koste van mijn energie en heeft zelfs de afgelopen dagen invloed op mijn eetgedrag. Dat wil ik niet dus ik zeg ook stop tot hier en niet verder.

  Fijn weekend

  Beantwoorden
 3. Ik begrijp jouw reactie volkomen, maar hoe doe sluit je je af voor negatieve energie van je lief? Ik maak dit momenteel mee bij een van mijn kinderen. Sterk zijn én liefdevol is mijn advies. Maar sterk ben je niet altijd.
  Ben benieuwd hoe jij hierover denkt.

  Beantwoorden
  • Altijd goed blijven communiceren, eventueel met hulp van buitenaf. Liefde voor je kinderen is onvoorwaardelijk maar het heeft geen zin om met z’n tweeën ongelukkig te zijn.

   Beantwoorden
 4. Helaas kan ik dit nog steeds niet ondanks dat ik bijna 60 ben, heb meestal veel begrip voor anderen, terwijl dit soms niet terecht is……Ik vind dat je gelijk hebt, maar zou het zelf nooit op die manier kunnen doen!
  Wel ben ik net een struisvogel, ik volg het nieuws op tv en van mensen die wat verder van mij af staan niet, gewoon uit zelfbescherming, al die negativiteit maakt dat ik de leuke en fijne dingen niet meer kan zien. Dus daarom maar, kop in het zand, en mensen met een negatieve “vibe” negeren.

  Beantwoorden
 5. Ik heb al een paar keer gehad dat een collega erg negatief was en ik na mijn werk best opgefokt thuis kwam terwijl ik daar helemaal geen zin in had.

  Beantwoorden
 6. Alléééé Mitch , ik ben dus niet gek 🙂 Ik reageer ook zo . Onlangs aan de kassa supermarkt : werd uitgescholden voor ” luie mie ” omdat ik geen latje legde achter mijn boodschappen . Bleef olympisch kalm in houding en taal , opterend voor verstrooidheid . De man achter me werd door mijn kalmte steeds woester en volgde me zelfs buiten met uitdagende praat en gratis agressieve taal . Nou doei arme man. Ik schat hij was als vijftiger net zijn vriendin kwijt of zo . Ik heb wel buiten de donkere hoek achter de supermarkt gemeden ….wie drama nodig heeft ga ik uit de weg ook al om veiligheidsredenen . Misschien was mijn leuke hoed een trigger ! Drama zoekers moet je indeed uit je leven weren ! Doe ik allang .

  Beantwoorden
 7. Ik ga iets lelijks zeggen. En gezien je verhaal zal je er het jouwe van denken. Maar weet je wat? Je leeft hier met vele mensen op aarde. Elke mens telt of je diegene negatief vind of niet. Die meneer was overstuur. Het was jou fout geef je zelf toe. Je hebt jezelf enorm kinderachtig gedragen door weg te rijden. En niets kan dat goed praten.

  Dit is een stukje gekwetst kind in jou. Een stukje emotioneel gebrek hoe je met zo iemand moet om gaan. Een stukje ik weet het niet dus ik loop weg. Je artikel oozed er van.

  In plaats van dit artikel schrijven zou je jezelf kunnen vragen wat reflecteert deze persoon wat ik nog niet wil voelen?

  Zulke dingen gebeuren namelijk niet voor niets.

  Een van de dingen die je had kunnen doen op die plek daar was verbinding maken met die ander. Diegene emotioneel de ruimte geven om even te foeteren. Je weet niet waar die ander mee zat of hoe hard hij was geschrokken en al helemaal niet hoe jij over komt op hem (staande voor hem met wellicht een bepaalde rijkdom en een personal trainer aan je zijde.)

  Je hebt een stukje verantwoordelijkheid en verbinding laten liggen.

  En eerlijk gezegd maakt het me verdrietig dat iemand die een voorbeeldfunctie wil hebben zoiets doet.

  Beantwoorden
   • Groot gelijk!! Dramatiek, tenzij leuk gespeelt ? negativiteit, slachtofferrol, muggezifters, jaloezie en ‘het moeten’, zijn zaken waar ik mij van distantieer. Geen zin in en het brengt mij niks. Een stukje egoïsme zullen velen dit bestempelen, ik noem het zelfbescherming en kiezen voor je geluk ipv ongeluk. Duidelijk zijn is iets wat moeilijk wordt geaccepteerd en word je gauw de ‘bitch’ genoemd. Lekker laten bij wie het zegt, je doet het nooit goed en mensen staan snel klaar met hun oordeel. Zo ook hierboven, w’lijk herkenning ipv het van jou kant te bezien. Hoe negatief ook weer. Heerlijk en bevrijdend om dit los te laten. Ik voel mij er goed bij wat anderen ook ervan zeggen is meestal gebrek aan eigen ‘kunnen’

    Beantwoorden
  • Ik ben van mening dat deze meneer op iets anders uit was, Mitchel heeft er m.i . Lang genoeg gestaan om zijn goodwill te tonen, hij is pas vertrokken toen meneer zelf wegliep om anderen met dit ongelukje lastig te vallen

   Beantwoorden
 8. Je hebt zo verschrikkelijk gelijk!!! Laat de negativiteit van anderen om je heen niet zo veel invloed uitoefenen op jezelf. Dus ga WEG UIT HET DRAMA! En blijf je eigen grenzen bewaken….laat de negativiteit van de wereld, anderen daar niet overheen gaan.
  En nee, ik ben het niet eens met Noortje die hierboven schrijft dat je daarmee geen ruimte geeft aan de ander en geen verantwoordelijkheid neemt naar de ander of uit verbinding gaat met de ander…. Dat de ander negatief is, of overstuur of onredelijk of what ever, is hoe de ander is. Dat kun je zien en laten zijn bij de ander. Maar dat wil niet zeggen dat je daar bij moet blijven of in moet blijven terwijl de ander geen verbinding maakt met jou. Ik denk dat als er wederzijds verbinding gemaakt wordt, dat dan “het probleem” zich makkelijker laat oplossen. Maar je hebt ook een verantwoordelijkheid naar jezelf. En dat is dat je respect toont naar jezelf en je niet af laat “bekken”, of klein laat maken, of laat betuttelen of koeioneren of laat negeren. Dan is de keuze om weg te gaan dus uit respect naar jezelf!

  Beantwoorden
 9. Beste Mitchell,
  Fijn dat je deze ervaring wilt delen en ja, ik ben het met je eens, dat je de negativiteit van anderen moet negeren , omdat ze graag op anderen fel reageren omdat zij onvrede voelen om welke reden dan ook!
  Het zegt alleen maar iets over henzelf…je kunt het zo iemand uiteindelijk toch niet naar de zin maken, dus wegwezen!
  Ik heb van mijn auraloog de hr. B. Riel veel geleerd en hij zegt in zijn lezing; ” Pak niet aan wat niet van jou is ”
  Iedereen volgt zijn eigen pad en speelt de hoofdrol in zijn eigen film, dus wees geen figurant. Laat je niet beïnvloeden en luister inderdaad naar je gevoel en de eerste ingeving is de goede dus vertrouw erop en handel er naar!
  Je intuïtie is gekoppeld met het Godselement en die weg is de enige weg die jou leidt naar de juiste beslissingen in je leven…zo simpel. En hoe weet je dit?
  Door naar je hart en onderbuik gevoel te luisteren. Vreemd gevoel en onrust in de onderbuik is duidelijk geen goed teken en een rustig, vredig gevoel geeft blijheid en warmte in je hart…dus kun je er op vertrouwen dat het goed is wat je doet of een belangrijke beslissing moet nemen.
  Ik wens je het allerbeste toe met jouw familie en het was een eer om te mogen reageren.

  Lieve groetjes,
  Sindy Cornelissen

  Beantwoorden
 10. Ik geef je groot gelijk, je had ook zelf uit je stekker kunnen gaan als tegenreactie. Je bent de wijste geweest in deze situatie.

  Beantwoorden
 11. Ik denk ook dat het een kwestie van keuze maken is. Even bewust een stapje terug en als derde naar de situatie kijken. Dan raak je je negatieve energie enigszins kwijt en kun je beter onderscheid maken van wat bij jou dan wel bij de ander hoort/zit.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel

Deel dit artikel op social media met vrienden!