[Thinking out loud EP. 9] Wat ik heb geleerd van 2 jaar op Gran Canaria wonen

Inmiddels woon ik ruim 2 jaar op het eiland Gran Canaria, en hoewel ik kwam voor zon, zee, strand, surf. Is de grootste gift van dit eiland de re-connectie met MIJZELF.

Bekijk de video van deze week voor meer informatie.

Als ik naar mijn oude patronen kijk dan was het met name constant zoeken naar afleiding. Niet VOELEN, weinig emotie.

Het leven in Gran Canaria, en het isolement wat ik hiermee gecreëerd heb maakt het dat wanneer ik in situaties terecht kom waar het druk is, waar veel prikkels zijn… Dat ik snel OVERprikkelt raak.

Zoek de connectie met jezelf, en ga na wat écht belangrijk is voor JOU.

Ik hoop dat het waardevol voor je is. Dank voor het bekijken.

Love you

?❤️?

Mitch

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo / Keto Recepten in je Mailbox

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in (en je ontvangt tevens ons gratis Keto Weekmenu).

4 reacties Plaats reactie

 1. Hay Mitchel,

  Wat een mooie video waarin je je ervaringen deelt en waarbij je aangeeft dat stilte en tijd met jezelf zo belangrijk is om erachter te komen wat nu écht belangrijk is voor JOU!

  Ik voel wat dit betreft helemaal met je mee. Zelf ben ik een half jaartje geleden (alleen) uit NL vertrokken en woon nu in Vera, Almería. Ook ik spreek de Spaanse taal nog niet, ben bezig ‘t me eigen te maken, maar dit kost tijd. En oh wat kom ik mezelf tegen, wat leer ik veel over mezelf! Een hele mooie ervaring.

  En ja, die prikkels waar je ‘t over hebt, heb ik al wanneer ik even op bezoek ben bij mijn familie in NL. Wat een gejaagde mentaliteit..

  Verder houd ik me al een 2 jaar (langzaam opgebouwd) voor 80/20 aan paleo en ‘t bevalt me prima.

  Het ga je goed in Amerika. Ik vind ‘t leuk om je te volgen.

  Groetjes,
  Gerda Mureau

  Beantwoorden
 2. Jemig Man, je raakt me iedere keer opnieuw met je Thinking Out Loud! Ik ben 20 jaar ouder en zoek ook naar de diepere en stillere kwaliteit van leven…ofwel: keuzes maken voor waar ik echt blij van wordt en ophouden met het mezelf bezig houden om maar niet met mezelf bezig te zijn (haha)…. Vind het heerlijk om jou zo te volgen en ben zo blij met je Keto-dieet! Het heeft me een stuk “lichter” gemaakt in lijf en leden en ook mentaal! Het voelt alsof ik mijn hele leven met alles van mijzelf (lichaam en geest) heb rondgezeuld, en dat ik door het geen suiker te eten mezelf lichter en meer helder voel…zo fijn ! Dank en ga alsjeblieft door met je heerlijke vlogs! Zo stimulerend!!!

  Beantwoorden
 3. Beste Mitchel,

  Ik kan me dat heel goed voorstellen wat jij bedoelt, de hectiek die er is in Nederland en andere landen denk ik ook.
  Wij hebben het gevoel dat je heel erg geleefd wordt als we aan de wal /land zijn.
  Ik, wij hebben een binnenvaartschip en varen door Europa, kan ook hectisch zijn maar anders.
  Wij zitten ook op een soort eiland alleen dan met 3 a 4 man.
  Wij varen al bijna 33 jaar samen dus dag en nacht bij elkaar op een klein oppervlak.
  Een super video.
  Als wilt zien hoe wij leven kijk dan maar eens op http://www.armira.nl

  Beantwoorden
 4. Hi Mitchel,
  Wat leuk die thinking out louds, en zo herkenbaar dit verhaal. En dan hoeft je niet eens naar een echt buitenland te gaan verhuizen! Ik ben bijna 4 jaar geleden van Hoorn Noord-Holland naar Eindhoven Noord-Brabant verhuisd. Ik was wel wat gewend, dacht ik, ik had in mijn jongere jaren 1 jaar in Oostenrijk en 6 jaar in de Cariben gewoond, dus dacht Brabant, hoe moeilijk kan het zijn. Nou dat viel vies tegen. Ik was 54 jaar en in 1 klap alle afleidingen kwijt, mijn familie, vrienden, iets gewoons als mijn ‘eigen’ bakker, slager, tandarts, kapper etc. etc. Behalve onze zaak, die ging mee. Dus stortte ik me daar volledig op. Voor mijn gevoel moest ik er alle dagen zijn, ook al deed ik soms weinig. Lange dagen, laat thuis, laat eten, geen afleiding, geen leuke dingen, alleen maar werk. Tot ik brak. Ik was helemaal op, kon echt niet meer. Ik zat in een diepe depressie, nergens zin in, ontzettend moe en vond mezelf niks meer waard. Ik kwam in aanraking met Zen-meditatie. Daar heb ik heel veel van geleerd, elke dag de tijd voor mezelf nemen, luisteren naar mijn lichaam, naar mijn innerlijke stem. Ik dacht echt daarvoor dat ik die niet had of dat ik dat niet kon.
  Daarna zag ik op Facebook iets van Foodie en heb de Yummie Greens besteld en leerde meer over het Paleo dieet. Ik knapte nu ook lichamelijk weer op, viel de wat te vele kilo’s af en kreeg weer zin in dingen doen en sporten. Naast de Greens ben ik ook de Collageen en nog wat supplementen gaan gebruiken en het gaat nu heel goed met me. Ik ben nu 58 maar voel me weer jong en fit. Mede dankzij jouw tips, recepten en nu de video’s. Thanks!
  Hoewel het een hele zware tijd geweest is, heeft het me veel gebracht. Ik heb het gevoel dat ik nu overal heen kan gaan.
  Voor jullie heel veel succes in Amerika. Je zult er vast wat mooie plekken vinden om je te vestigen. Just don’t ever forget where you came from!

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Pin It on Pinterest

Deel dit artikel

Deel dit artikel op social media met vrienden!